Information

Systemansvarig/redovisningsekonom, Finans- och redovisningsenheten

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Finans- och redovisningsenheten i Strängnäs kommun ansvarar för finansiell planering, in- och utbetalningar, externredovisning, ekonomisystem och bolagsstyrning. Vi ingår i ekonomiavdelningen tillsammans med kommunens samlade stöd för budgetplanering, uppföljning och prognoser samt inköp och upphandling.

Arbetsuppgifter

Personen vi söker kommer att arbeta både som systemansvarig för kommunens ekonomisystem och med externredovisning för kommunen. I din roll ansvarar du för förvaltning och utveckling av kommunens ekonomisystem utifrån verksamhetens olika behov och önskemål. Du har kontakt med systemleverantör, samordnar och organiserar systemförvaltning, samt tar fram användarstöd och systemdokumentation. Du deltar i kommunens taktiska IT-råd samt sammankallar förvaltningsmöten med reskontraansvarig och e-handelsansvarig. Du är även delaktig i arbetet med kommunens bokslut och årsredovisningar. I ditt arbete ingår även att ge råd och stöd i ekonomifrågor samt medverka vid informationstillfällen och utbildningar. Du arbetar i ett team på finans- och redovisningsenheten och har ett nära samarbete med kommunens ekonomicontrollers. Du ser det som en självklarhet att skapa ett gott samarbetsklimat och utveckla verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • har högskoleutbildning inom ekonomi eller IT och/eller flerårig erfarenhet från systemförvaltning av ekonomisystem • har god kunskap i Office-paketet • har lätt att lära dig nya IT-verktyg • är initiativrik och drivande • är noggrann och flexibel • har en god analytisk förmåga • är service- och samarbetsorienterad • har lätt att kommunicera och uttrycker dig väl i såväl tal som skrift. Tidigare erfarenhet från arbete med systemförvaltning av ekonomisystem och externredovisning är meriterande men framförallt värdesätts ditt engagemang och viljan att lära dig. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du delar kommunens värdegrund, utveckling, respekt, tydlighet och öppenhet.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-06-07

Referensnummer: 233/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.


Upplysningar

Ulrika Kalfholm,

Telefon: 0152 292 32


Therese Florens,

Telefon: 0152-291 89


Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås via kommunens växel Tel: 0152-291 00


Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020
Arbete och företagande