Information

Bibliotekarie

Om jobbet

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Strängnäs bibliotek består av huvudbibliotek som är en del i kulturhuset Multeum, samt kommundelsbibliotek i Mariefred, Åker och Stallarholmen. Kommundelsbiblioteken fungerar även som medborgarkontor.

Arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta med pedagogisk verksamhet riktad mot barn och ungdomar. Du ska ta fram idéer och genomföra aktiviteter, hela tiden med biblioteksplanen och konventionen för barns rättigheter som utgångspunkt. Du kommer att samarbeta med externa organisationer, med skolor, förskolor och andra avdelningar inom kulturkontoret samt med övrig personalgrupp. Du möter alla åldersgrupper på biblioteket. Informationstjänstgöring med schemalagd kvälls- och helgtjänstgöring och allmänna bibliotekarieuppgifter ingår.

Kvalifikationer

Vi söker en person med stort engagemang som, liksom vi, sätter användaren i centrum där service och bemötande är viktigt. Krav är att du har kandidat- eller magisterexamen i Biblioteks- och informationsvetenskap samt arbetserfarenhet som barnbibliotekarie på folk- eller skolbibliotek. Du behöver ha god kännedom om aktuell barnlitteratur, intresse för barnbiblioteksutveckling och kunskaper om media. För att lyckas behöver du även ha god pedagogisk förmåga att förmedla dessa, både till barn och vuxna. Goda kunskaper i svenska språket såväl skriftligt som verbalt Du är van datoranvändare och har digital kompetens, gärna vana att arbeta i Book-it. Du har god kommunikativ förmåga, lätt för att samarbeta, planera och organisera ditt arbete. B-körkort är önskvärt. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Övrigt

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med drygt 37 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre! Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. För arbete med barn och ungdom ska utdrag ur polisens belastningsregistret uppvisas innan anställning. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2020-05-27

Referensnummer: 205/20


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde:


Upplysningar

Towe Karlsson,

Telefon: 0152 29673

E-postadress: towe.karlsson@strangnas.se


Stina Linse,

Telefon: 072-1457750


Alexandra Uhlman,

Telefon: 0152 29663


Fackliga kontaktpersoner

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 maj 2020
Arbete och företagande