Information

Ekonomicontroller, Ekonomiavdelning (vikariat)

Arbetsuppgifter

Vi söker en ekonomicontroller som kommer att arbeta både som ekonomistöd för några av kommunens verksamheter samt med förvaltning och utveckling av kommunens ekonomi- respektive beslutsstödsystem. Att vara ekonomicontroller hos oss innebär att medverka i boksluts- och budgetarbete samt ge verksamhetsföreträdare stöd vid budgetering, uppföljnings- och prognosarbete. I ditt arbete ingår även att göra utredningar och skriva rapporter, samt utveckla våra ekonomiprocesser. Du arbetar som internkonsult och ger råd och stöd i ekonomifrågor samt medverkar vid informationstillfällen och utbildningar. Du arbetar nära verksamheten och övriga ekonomicontrollers, och ser det som en självklarhet för att skapa ett gott samarbete och utveckla verksamheten. Som förvaltare och utvecklare för kommunens ekonomi- respektive beslutsstödsystem arbetar du med underhåll och vidareutveckling av systemen utifrån verksamhetens olika behov och önskemål. Du har kontakt med systemleverantör, samordnar och organiserar systemförvaltning, samt tar fram användarstöd och systemdokumentation. Du rapporterar till ekonomichef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som - har en universitet- eller högskoleutbildning inom ekonomi, eller läser din sista termin och kommer att ta examen till årsskiftet 2019/2020 - har god kunskap i Office-paketet, och har lätt att lära dig nya IT-verktyg - är initiativrik och drivande samt har förmågan att kunna hantera såväl detaljer som helhet - har en tydlig analytisk förmåga - är service- och samarbetsorienterad, och har viljan att bidra till avdelningens utveckling - uttrycker dig väl i såväl tal som skrift, samt har förmåga att anpassa ditt budskap till målgruppen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vill att du delar kommunens värdegrund, utveckling, respekt, tydlighet och öppenhet. Välkommen med din ansökan redan idag, urval sker löpande.


I samarbete med offentliga jobb

Sista ansökningsdatum: 2019-09-20

Referensnummer: 357/19


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Löneform:

Arbetstid: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse, gärna innan årsskiftet 2019/2020 Tjänsten är tidsbegränsad till 2020-12-31. Möjlighet till förlängning.


Upplysningar

Per Malmquist,

Telefon:


Karolina Blomqvist,

Telefon: 0152 293 31


Magnus Bengtsson,

Telefon: 0152 29190


Fackliga kontaktpersoner

Arbete och företagande